Band in Oprichting

A friend of mine is looking for some band members, he asked me to put up this (long!) ad here. Since i got the webspace i said why not?:

Wat ik Zoek

Eén talentvolle gitarist(e), Eén talentvolle Drummer/ster (Zangeres is er al), dit omdat ik denk dat meerdere muzikanten snel tot complicaties leid en ook niet nodig is voor een vette band. Muzikanten die door hebben dat tijdens repeteren op een hoog volume spelen vaak niet opschiet.

Mensen die wonen in Rotterdam of omgeving. Leeftijd is niet zo belangrijk instelling wel!! : relaxt zijn, maar ook muziek en je apparatuur serieus nemen. Muziekanten die wat geld, veel energie behoorlijk veel tijd willen en kunnen investeren in de band. Daarbij denk ik aan minimaal een keer en de week oefenen (vaak ook twee) en de nabije toekomst ook min. 1 keer in de week optreden.

Je moet kunnen jammen/improviseren/stukken schrijven zodat we snel aan nummers kunnen werken.

Wat ik niet zoek zijn muzikanten die in tig andere bands spelen of het voor redenen als afstand, relaties, motivatie, etc toch niet volhouden en dat eigenlijk ook wel van zichzelf weten.

Als je als drummer of gitarist ook tegelijkertijd een goede stem hebt en ook graag tijdens het spelen de leadzang kan en wil doen is dat natuurlijk alleen maar beter!

Gitarist(e)

Die ook echt kan funken en grooven en niet alleen volle power akkoorden hakt. Dus ook hoge dingen kan en wil spelen. Een gitaar gebruikt of van mij wil lenen die (ook) single coil elementen heeft ivm sound. De heftige distortion niet altijd er in gooit maar vooral ook tube-screamer en andere effecten ok vind. Ook leuk vind om af en toe een nummer of stuk akoestisch te spelen

Drummer(ster)

Die Strak is!!, Leuke accenten kan doen als ghost notes, roffels, triolen, snelle hi-hat figuurtjes en zijn drumstel stemt/afstelt ivm sound. Vooral beheerst kan spelen maar af en toe ook uit zijn naad kan gaan. Die Strak is!

Ik heb een goede drumset (Tama/Zildjian) die je kan gebruiken in de oefenruimte.

Wie ben ik:

Een ervaren en redelijk virtuoze autodidacte bassist van 26 die een band wil opzetten en 'leidden'. Ik denk dat ik dat laatste kan omdat ik in veel bands heb gespeelt, veel op jamsessies heb speelt en die ook geleid heb en naast bas vrij goed gitaar kan spelen en ook wel wat kan drummen. Daardoor heb ik wel enige inzicht. Verder ben ik (zegt mijn omgeving) een betrouwbare, serieuze maar ook sympathieke regelneef die fair is met mensen.

Dat ik de band leid betekent dat ik veel wil kunnen bepalen en daardoor knopen kan doorhakken. Je moet het bijvoorbeeld ok vinden om suggesties en ideeën aangereikt te krijgen. Ook wil ik -als het nodig is!!- kunnen bepalen welke riffs/beats we dumpen en welke we erin houden. Ook sound, song structuur en de teksten wil ik kunnen bepalen als we er democratisch niet uit komen.

Ik snap dat deze "eisen" vrij heftig over komen maar ik stel ze niet omdat ik daarop op kick of omdat ik een arrogante kwal ben. Ik stel ze omdat (ook gezien mijn bandervaringen) geloof dat je met zo een afspraak veel dingen sneller en duidelijker zijn, je hebt sneller een richting, een samenhangend repertoire en je kan dus snel gaan optreden en verder komen. Ikzelf ervaar bovenstaande dus als motiverend en prettig, ik hoop dat jij er ook zo over zal denken.

Ik zal altijd naar mensen luisteren en kan vrij goed tegen kritiek en wil veel doen voor mijn bandmaten en de band. Bedenk ook dat je na drie keer met mij op deze manier spelen waarschijnlijk meteen door hebt of dit je aanspreekt en goed werkt of dat je het maar niets vind.

Wat bied ik:

Een (op dit moment erg simpele) eigen oefenruimte waar wel aan gewerkt en in geïnvesteerd moet worden.

Meerdere plekken in de stad waar we zelf optredens of mini-festivals kunnen organiseren en zelf alles kunnen bepalen (entree, aankleding etc.).
De mogelijkheid/kennis op vrij goede meersporen opnames en demo's te maken op de pc. Enige apparatuur die we kunnen gebruiken

Een broer die studiotechnicus is en dus onze serieuze opnames kan verzorgen.

Wat ik wil:

Zoals je al merkte een heleboel! Als je dus twijfelt na het lezen van dit allemaal snap ik dat erg goed, bij grote twijfel: Niet reageren! Als je met kleine dingen zit of je wilt meer info neem dan vooral wel contact op.

Geen Covers!

Echt goede songs schrijven, samen in de dienst van het nummer spelen, ver komen, veel optreden. Hopelijk op termijn- voor een deel van de muziek kunnen leven zonder te commercieel te worden. Ik zou niet zomaar de speelbal van een grote platenmaatschappij willen worden. Liever zou ik dingen tot bepaalde hoogte in eigen beheer houden en toch een relatief grote fanbase (dmv van o.a. internet) willen opbouwen. Daarbij denk ik aan de methodes en instelling die punkbands als Conflict, Crass, Chumbawamba etc. hanteren. Die leven al jaren van hun muziek en Doen- Het-Zelf.

Stijl:

Melodisch en pakkend simpel maar niet simplistisch. Dwz het is geen muzikantenmuziek om te horen, weinig dissonantie maar toch boeiend om te spelen. Er moet zeker veel dynamiek in komen, langzame, zachte stukken maar ook snel en heftig.

In de buurt van de Chili Peppers (laatste 4 albums), Rage Against the Machine, de minder freaky Incubus, bepaalde Blink 182, Sommige Doe Maar, Neds Atomic Dustbin, Relax, Cure etc.

Soort moderne funk en pop dus maar dus ook met behoorlijk veel ruimte voor Ska/Ragga/Punk/Hip Hop/Wave en eighties/Jazzy/Metal/Folk in ongeveer die volgorde.

Zeg Maar:

De politieke teksten en attitude van   : Rage Against the Machine, Chumbawamba

De directheid/pakkende riffs en songs van  : De White Stripes, The Pixies, Nirvana
De intensiteit en podiumdrift van  : At the Drive In, Red Hot Chili Peppers
De diversiteit en humor van          : Dead Milkmen
De Strakheid en het simpele van  : Primus, The Cure, Sister of Mercy

Poe poe, hellep, ja het is erg veel. Lijkt het je desondanks of juist daardoor echt wat, mail dan:

Mail naar Vince:

v1nce@dr.com

Home